Zelfbewuste Woongroep Rotterdam

Deze woongroep kan uiteraard uitgroeien tot een Centraal Wonen vereniging, maar laten we gewoon ergens beginnen, met een Woongroep!

Wat bedoel ik met Zelfbewust?
Zo vaak hoor ik mensen klagen over het gedrag van anderen. Dat de zogenaamd slechte conditie van deze planeet (bijvoorbeeld) komt door al die vleeseters, bomenkappers of autorijders, kortom milieu vervuilers. Maar we doen allemaal ons best! De één door bewust te eten, om welke reden dan ook, en de ander door juist heel flexibel te zijn, wat eten betreft.
Door de ander in z'n waarde te laten, door de waarde van de ander te zien, kan je deze waarde aan die van je zelf toevoegen. Zo wordt ieder een rijker en rijper mens. Dus met zelf bewust bedoel ik dat jij je bewust bent van je kritiek op anderen, en dat jij je verantwoordelijkheid neemt, wat betreft die kritiek. Ieder is vrij en slim genoeg om te bepalen hoe zijn leven er uit ziet. Respecteer dat van elkaar. Waardeer dat! Waardeer dat verschil, het zal je een rijker mens maken. Het voegt toe aan wie jij bent, en dat voegt weer toe aan het collectief.

Als je voorgaand stuk leest en denkt: "Hij heeft het steeds over 'zijn' en ik wil gender neutraal leven" of bijvoorbeeld "Ja nou je kan de pot op met je eigen verantwoordelijkheid, ik haat vleeseters, wil daar niet mee samenleven". Dan is onze vorm van wonen en samen leven gewoon niks voor jou. Niks mis mee. Jouw keus! Wij kiezen voor deze manier van leven omdat wij geloven dat al die kritiek die jij op anderen hebt, uiteindelijk voortkomt uit kritiek die jij - bewust of onbewust - op je zelf hebt. En dat is prima, dat is jouw weg, de ander de schuld geven. Succes daarmee, en kom gerust een keer op bezoek om te zien hoe het ook anders kan ;)

Mijn idejen (ja bewust zo geschreven) zijn veel groter dan dit. Ik wil één grote Ver-eniging met daarin iedereen die met anders wonen bezig is. Ik zie talloze tinyhouse bewegingen die langs elkaar heen werken, steeds opnieuw het wiel uitvinden, wat mooi is, want zo halen we in rap tempo alle kinderziektes er uit. Maar het zou wel zonde zijn als we niet van elkaars ervaringen leren. Gelukkig zijn er facebook groepen, die informatie uitwisselen, maar daar is niet iedereen bij betrokken. Zo zijn er ook talloze groepen bezig met voedselbossen, off the grid living, eco-dorpen, permacultuur moestuintjes of boerderijen, erfdelen, woongroepen, centraal wonen en ga zo maar door. Ik zie deze allemaal samen komen in één vereniging. De Ver-éniging! Eén club, één kluit, één kluwen, die zo massaal is, zo sterk, dat het al deze initiatieven kan realiseren, door samen te werken. Samen staan we sterk!

Maar dus eerst die Zelfbewuste Woongroep in Rotterdam. En dan in Den Haag, Utrecht, Dordrecht, Amsterdam, Groningen en zo verder. Als paddenstoelen schieten deze groepen uit de grond. Iedere woongroep heeft ook standaard een logeerkamer, voor kruisbestuiving. Zodat we bij elkaar op bezoek kunnen gaan voor een tijdje, om te ervaren en beleven hoe het 'daar' is. Zoiets bestaat al binnen de Centraal Wonen verenigingen maar daar wordt nauwelijks gebruik van gemaakt. En ik weet ook wel waarom, maar dat is weer een heel ander verhaal.

Zin om lid te worden van deze Zelfbewuste Woongroep?
Neem dan contact op met Jeroen Welthuis (telefoon/sms/whatsapp) 0626207889

en weer verder...

Comments